Oude Ambachten in een nieuw jasje

Laat al uw zintuigen prikkelen op de ambachtendag bij openluchtmuseum Erve Kots op 25 oktober 2018. Deze locatie is bij uitstek geschikt om een thema als dit te etaleren.
In het museum zal die dag de olierosmolen, de klompenmakerij, de smederij en de zagerij in werking zijn, in boerderij Kots worden knipmutsen gemaakt is er doekrollen, manden vlechten en touwslaan. In het Los Hoes breit Laura Grolse wanten volgens een eeuwen oud patroon.
Veel mensen kennen Erve Kots als openluchtmuseum waar men vooral vroeger tijden doen herleven. Naast de vele oude ambachten zien we er ook ambachten van deze tijd zoals hoeden maken, kralenwerk, wolvilten, borduren, origamie Dry brushtechniek, diamond painting en vele andere.
Kinderen kunnen deze dag klomp schilderen, broodbakken of lekker spelen in de speeltuin van het museum.
Op diverse plekken in het museum kunt u genieten en zien wat men zelf maakt, zowel nieuwe als oude ambachten. De ambachtenmarkt is leuk in combinatie met het Bier Experience.
Een interactieve rondgang door het Brouwhoes van hoog naar laag met doolhof, presentatie, laserschieten voor het gehele gezin.
Erve Kots loopt al jaren vooruit op de nieuwe bier-revolutie. Momenteel zit bierland namelijk middenin een cultuuromslag. Het Brouwhoes was zijn tijd al ver vooruit en trok zich weinig aan van de toen geldende trends. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels staat er een prachtig modern pand wat esthetisch perfect aansluit op de rest van de historische opstallen. Hierin is het nieuwe bier experience gesitueerd hier kan men beleven en ervaren op een interactieve wijze hoe bier word gebrouwen en hoe het proces van brouwen zich in de loop van de geschiedenis in feite heeft ontwikkeld. Heeren van Borculo demonstreert op deze dag het bierbrouwen in de open lucht.
In Borculo ontstond een initiatief vanuit hobbybrouwers die zich Heeren van Borculo noemen. Daar was enorm veel vraag naar eigen bier vanuit de plaatselijke gemeenschap. Mede door de samenwerking met de historische kring, horeca en het toerisme is het idee ontstaan om grotere batches te gaan brouwen. Inmiddels heeft Heeren van Borculo een ruim assortiment aan smaken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door samenwerking met ’t Brouwhoes van Erve Kots, want in haar 1200 liter ketel mogen de heren hun gerstenat brouwen,
“Bier verbroedert” is een sloagan welke Heeren van Borculo “niet zomaar” veelvuldig toepast.