Brouwhoes Erve Kots

Brouwhoes - Brouwerij in de Achterhoek

De Bier Experience in onze brouwerij in de Achterhoek, het Brouwhoes, is alles behalve een “gewoon museum”. Op een interactieve manier ontdek je hoe bier wordt gebrouwen en leer je meer over de unieke geschiedenis van de brouwerij en het bier.

Ga op ontdekkingsreis door de tijd en beleef de geschiedenis van het bier, op de plaats waar Prins Frederik Hendrik zijn hoofdkwartier oprichtte! In de brouwerij kun je in onze game in de voetstappen van Frederik treden, punten verzamelen tijdens het laserschieten en de rest van de groep verslaan. Voor degenen met de beste score aan het einde van de maand, is er een leuke prijs!

Een ervaring voor jong en oud

Tijdens de reis naar de brouwerij worden enkele vragen beantwoord: hoe komt de specifieke smaak van een bier precies tot stand? Op welke ingrediënten is het mengsel gebaseerd en hoe wordt het uiteindelijk gebrouwen? De bieren die je tijdens de Bier Experience ontdekt zijn uniek, omdat ze worden gebrouwen door eigenaar Ben Weenink. De tour zal je op een interactieve manier kennis laten maken met deze unieke bieren en zal leuk zijn voor zowel bierdrinkers als niet-bierdrinkers, en voor jong en oud!

Na de tour

Een tour vol indrukken en informatie is natuurlijk erg indrukwekkend. Waar anders kan zo’n ervaring beter eindigen dan in de bar? Nadat je de ontdekkingsreis zelf hebt ervaren, kom je namelijk uit bij onze gezellige bar. Hier kun je de ontdekte biertjes zelf proeven. Neem plaats en geniet van een van de vele zelfgebrouwen bieren in een authentieke sfeer.

Over Erve Kots

Erve Kots is sinds 1936 in handen van de familie Weenink. Ben Weenink en zijn vrouw Irma zijn de derde generatie Weenink op Erve Kots. Allereerst had de familie het openluchtmuseum en de herberg opgezet, gevolgd door de brouwerij in 1999. Sinds mei 2018 zijn de deuren van de Bier Experience geopend voor bezoekers!

Nog vragen?

Heb je vragen over een uitje naar de Bier Experience in onze brouwerij in de Achterhoek? Ons enthousiaste team helpt je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op!

De tickets kunnen eenvoudig online worden besteld. Voor minder dan tien euro wordt u meegenomen door de geschiedenis van het Achterhoekse bier!

Nu is er eigenlijk nog maar één ding te zeggen: Proost!
Tot snel in het Brouwhoes van Erve Kots.
 

Volgt u
ons al?