Dagje uit in de Achterhoek

Bent u op zoek naar leuke activiteiten voor een dagje uit in de Achterhoek? Dan bent u bij Erve kots in Lievelde aan het juiste adres! 

Uitje in de Achterhoek!

Erve Kots is de perfecte bestemming voor een uitje met vrienden of familie. Beleef een dag vol activiteiten in het Achterhoeks Openluchtmuseum of ons Brouwhoes. Ontdek de authentieke Achterhoekse keuken met pannenkoeken- en grillgerechten in onze Herberg Erve Kots of ga voor een culinaire smaakbeleving bij ons restaurant Hoofdkwartier van de Prins. Nog wat langer van de authentieke sferen genieten? Overnacht dan in de moderne kamers van ons Logement

Achterhoeks Openluchtmuseum

Begin uw dagje uit in de Achterhoek met een ontdekkingsreis door het verleden. In het Achterhoeks Openluchtmuseum leert u meer over hoe de boeren vroeger leefden en werkten. Bij de rondleiding over het museumterrein op Erve Kots kunt u niet alleen het museum zelf bewonderen, maar u komt ook langs een molen en een zagerij. Hier kunt u van dichtbij zien hoe de boer vroeger werkte, terwijl zijn vrouw stof weefde in de spinnerij.

Regelmatig zijn er ook kunsttentoonstellingen te bewonderen in ons openluchtmuseum. Daarnaast zijn de ambachtsdagen ook zeker een bezoekje waard! Houd de agenda in de gaten voor de komende evenementen. 

Brouwhoes Bier Experience

Bij de Brouwhoes Bier Experience komt u alles te weten over de kunst van het bierbrouwen. U gaat hier op een interactieve ontdekkingsreis door het verleden, waar u de geschiedenis van het bier aan den lijve ondervindt. Een spannende beleving voor jong en oud! Na deze bijzondere belevenis kunt u uiteraard ook ons eigen gebrouwen bier proeven in onze brouwerij.

Herberg Erve Kots

Komt u na uw bezoek aan het openluchtmuseum of het Brouwhoes een lekker hapje eten in onze Herberg Erve Kots? Hier kunt u genieten van vele pannenkoek specialiteiten en verrukkelijke authentieke gerechten van de grill. Ook voor heerlijke lunchgerechten bent u hier aan het juiste adres. Ontdek bijvoorbeeld onze ‘stoetes’ of de Achterhoekse kaassalade. Voor de kleine eters hebben wij ook allerlei lekkers te bieden! Neemt u maar eens een kijkje op onze menukaart

Restaurant Hoofdkwartier van de Prins

Voor de ultieme culinaire smaakbeleving, laat u zich lekker in de watten leggen door de keukenbrigade van restaurant Hoofdkwartier van de Prins. Bij het Hoofdkwartier hechten we veel waarde aan lokale producten, want alleen zo creëren we de heerlijkste authentieke gerechten. Het ijs van onze desserts komt bijvoorbeeld van IJsboerderij ‘t Dommerholt in Borculo. Veel gerechten uit onze keuken worden bereid in de Josper-oven, een houtskooloven die de gerechten een unieke rooksmaak geeft.  Bekijk alvast onze menukaart! Loopt het water u al in de mond?

Hotel Logement

Wist u dat u ook kunt overnachten bij Erve Kots? Middenin het schilderachtige coulisselandschap van de Achterhoek komt u heerlijk tot rust in de moderne kamers van het Logement. We hebben verschillende arrangementen om uw verblijf bij Erve Kots nog leuker te maken! Geniet van een overnachting met ontbijt en diner en ga er lekker op uit!

Meer tips voor een dagje uit in de Achterhoek?

Wilt u meer inspiratie voor een leuk uitje in de Achterhoek? Neem dan even contact met ons op! Wij informeren u graag voor nog meer leuke activiteiten in de omgeving. 

Volgt u
ons al?