Museum Erve Kots

Modern expositiegebouw

Erve Kots wil behalve een openluchtmuseum zijn ook uitingen van kunst aan zijn bezoekers aanbieden. Daarom is er tussen de nostalgische gebouwen een modern expositiegebouw geplaatst. Het ontwerp van de architect past qua vormgeving en uitstraling heel goed bij de oude gebouwen. Door het vele glaswerk in het gebouw komt er veel daglicht in de expositieruimtes. Hierdoor komen tentoongestelde objecten zeer goed tot hun recht. Wij ontvangen veel positieve reacties hierover van onze bezoekers.

In het gebouw zijn het hele jaar door wisselende exposities te zien, waarbij de doelstelling is regelmatig nieuwe en bestaande artistieke technieken en vakgebieden tentoon te stellen. Van beelden van brons, keramiek of andere materialen tot prachtige papierobjecten. Ook gouden en zilveren voorwerpen zijn al geëxposeerd in de vitrinekasten in het gebouw. Schilderijen, portretten en keramiek worden vaak geëxposeerd.

Vanaf najaar 2014 wil de Bernard Weenink stichting ook exposities brengen van voorwerpen en kunstuitingen die relatie hebben met de plattelandscultuur uit vroegere tijden.

Vanaf 15 juli 2014 exposeerden de fotogroep "Lichtsporen", Marion Bauhuis en Gerry Kolkman in ons museumgebouw.

De fotogroep heeft zich laten inspireren door de "beeldschone"natuur om ons heen. De foto's laten de verwondering zien over interessante kleine details, waar je makkelijk aan voorbij kunt lopen zonder die op te merken. Maar ook grotere gehelen van landschappen zijn uitgebeeld op een vaak bijzonder manier.

De fotografen zijn: Karin Bussink (Aalten), Nada ten Dolle, Ida Meerdink, josien Onnink (3x Winterswijk), Wilma Prinsen (Dinxperlo) en Carla Bosker (Groenlo).

Marion Bauhuis begeleidt de groep al 7 jaar en is beelden kunstenaar en docent fotografie en Photoshop bij galerie Foto 21 te Bredevoort. Haar fotobeelden van de eigen besloten tuin, met een veelheid van planten en bloemen, kenmerken zich door een schilderachtige sfeer.

Gerry Kolkman uit Zieuwent maakt zowel figuratief als abstract werk in steen en brons. Abstracte beelden van Belgisch hardsteen of marmer hebben strakke of golvende lijnen, terwijl de figuren uit brons meer emotie uitstralen.

De galerie Erve Kots ligt aan de Eimersweg 4 te Lievelde en is dagelijke geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Bovengenoemde expositie is nu afgelopen.

Volgt u
ons al?