Openluchtmuseum in de Achterhoek

Als u het Achterhoeks Openluchtmuseum bij Erve Kots betreedt, neemt u een grote stap terug in de tijd. Hier kunt u aan den lijve ondervinden hoe de boer vroeger woonde en werkte, inclusief vee en familie. Ga mee op een reis naar het verleden en geniet van de verhalen over het vroegere leven, evenals kunsttentoonstellingen in ons openluchtmuseum!

Een dagje uit

Uw dagje uit kan uitstekend worden gestart met een rondleiding over het museumterrein. Deze route leidt bezoekers niet alleen naar het museum zelf, maar ook langs een molen en een zagerij, waar de oude gebouwen en machines van dichtbij te bewonderen zijn. Hier wordt getoond hoe de boer vroeger met de dieren werkte, terwijl de boerin stof weefde in de spinnerij.

Van boerderij tot boerderijmuseum

Het museum in de Achterhoek ligt in de prachtige omgeving rondom het terrein van Erve Kots. De oude boerderij is al drie generaties lang eigendom van de familie Weenink. Al sinds 1936 is het Achterhoeks Openluchtmuseum een officieel erkend openluchtmuseum. Overigens werd de naam Erve Kots afgeleid van J.H. Kots, de vorige bewoner van de boerderij.

Programma voor jong en oud

Het uitgebreide programma in het museum biedt gegarandeerd voor elk wat wils. Haal het meeste uit uw dagtrip en geniet naast het historische museum van de buitententoonstelling. Tussen alle historische gebouwen vindt u kunstwerken in verschillende stijlen. 

Met een groep erop uit

Wilt u een dagje erop uit met een groep vrienden of de hele familie? Dan is een excursie naar het Achterhoeks Openluchtmuseum misschien wel iets voor u! De leuke en educatieve dag in het museum kan ook perfect worden gecombineerd met een pauze in de herberg of een wandeling in de prachtige natuur van de Achterhoek. En als u daarvan dorst gekregen heeft, dan zult u zeker genieten van een rondleiding door onze brouwerij! Natuurlijk kunt u hier ons zelfgebrouwen bier proeven.

Plan een bezoekje

De Achterhoek staat voor rust, ontspanning en gastvrijheid. Ervaar dit alles tijdens uw excursie naar het Achterhoeks Openluchtmuseum! Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft - ons team helpt u graag verder.
Tot snel bij Erve Kots!

Museum Erve Kots
Museum Erve Kots
Volgt u
ons al?