Wild eten Erve Kots

Wild eten in de Achterhoek

Bent u op zoek naar een restaurant waar u lekker wild kunt eten? Dan bent u bij het Hoofdkwartier van de Prins aan het juiste adres. Wij doen namelijk mee met Wild eten in de Achterhoek 2021. Bij ons in Gelderland, weten we echt wat lekker wild eten is! 

Bekijk hieronder de informatie over onze wildavonden, of lees gelijk meer over onze speciale arrangementen of de wildkaart met heerlijke wildgerechten.

Lees verder onder de foto's
Wild eten
Wildgerecht: Trio van Hert
Wild Gerechten
Wild eten in de Achterhoek
Wildgerecht: Peer uit de oven

Wildavonden

Op 29 oktober en 19 november organiseert het Hoofdkwartier van de Prins weer speciale wildavonden. Tijdens deze avond kunt u genieten van allerlei heerlijke wildgerechten. De inhoud van dit menu is een verrassing! Het is alleen mogelijk om aan deze avonden deel te nemen, wanneer u een reservering heeft. 

Wildavond 29 oktober

Op 29 oktober serveren we een 6 gangen proeverij diner, helemaal in de wild sferen. De kosten bedragen € 55,- per persoon. U kunt reserveren vanaf 17.00 uur. Alleen op reservering.

Wildavond 19 november: Wildavond Speciaal

Op 19 november organiseren we de “Wildavond Speciaal”. Deze avond staat helemaal in het teken van wild. We beginnen deze avond met een lichtjestocht door ons openluchtmuseum. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Aansluitend volgt u de route.

In het museum zullen een jager en een poelier hun verhaal vertellen over het wild. Daarnaast kunt u daar al genieten van heerlijke gerechtjes. Aansluitend serveren wij in het Hoofdkwartier van de Prins het vervolg van het diner. 

De kosten voor deze avond bedragen € 65,- per persoon. De avond begint om 19.00 uur. Alleen op reservering.

Wildarrangementen

Tijdens het wildseizoen, van 15 oktober 2021 t/m 31 januari 2021 kunt u bij ons ook komen genieten van onze wildarrangementen, waarbij u heerlijk wild kunt eten met overnachting(en). U heeft hierbij de keuze twee arrangementen:

  • Tweedaags Wildarrangement
  • Driedaags Wildarrangement

Tweedaags Wildarrangement

Bij het Tweedaags Wildarrangement geniet u van een viergangen wildmenu bij het Hoofdkwartier van de Prins. Daarnaast is een overnachting in het Logement van Erve Kots inclusief ontbijt inbegrepen. De prijs van dit arrangement bedraagt € 98,50 per persoon.

Driedaags Wildarrangement

Bij het Driedaags Wildarrangement overnacht u twee nachten (inclusief ontbijt) bij het Logement van Erve Kots en kunt u twee keer genieten van een overheerlijk diner: eenmaal een viergangen wildmenu en eenmaal een driegangen kastjesmenu bij het Hoofdkwartier van de Prins. Het kastjesmenu is een proeverij menu, waarbij we over drie gangen heerlijke wildgerechten serveren.

Bovendien heeft u bij dit arrangement gratis toegang tot het openluchtmuseum van Erve Kots waar u teruggaat in de tijd en ontdekt hoe de boeren vroeger woonden en werkten. Ook entree tot de Brouwhoes Bierexperience is inbegrepen. Hier komt u op een interactie manier te weten hoe bier wordt gebrouwen en leert u meer over de unieke geschiedenis van de brouwerij en het bier. Daarnaast ontvangt u van ons een wandelroute voor een mooie tocht door het Achterhoekse landschap. De prijs van dit arrangement bedraagt € 202,50 per persoon.

Reserveer gelijk voor het Tweedaags Wildarrangement of het Driedaags Wildarrangement op de site van Wild eten in de Achterhoek.

Wildmenu

Ook dit jaar hebben we weer een speciaal Wildmenu. De kosten bedragen € 45,- per persoon. Bekijk het Wildmenu.

Wildkaart

Wilt u alleen een hapje eten en genieten van onze heerlijke wildgerechten? Dat kan natuurlijk ook! Reserveer een plaatsje in ons restaurant en kom genieten van de heerlijke gerechten op onze wildkaart

Wild eten uit de Josper

We bereiden het hoofdgerecht van het wildmenu is onze Josper oven. De Josper is een combinatie tussen een grill en een oven en kan een temperatuur bereiken van maar liefst 400 ᵒC! Dankzij het gebruik van hoogwaardige houtskool en een perfecte regeling van hete lucht, krijgt het eten een unieke en karakteristieke rooksmaak, -geur en -textuur waardoor de producten puur, authentiek, sappig en herkenbaar blijven.